Десант на книгата 2021 представя Стоян Николов-Торлака и „Попов мост“ – издателство

Десант на книгата 2021 представя Стоян Николов-Торлака и „Попов мост“ – издателство

Стоян Николов-Торлака дебютира през 2014-а със „Северозападен романь“.

Дотогава нещо подобно не беше излизало от печат: книга, изцяло написана на диалект – от диалозите до авторовия текст. Щурото четиво (от тези, които не можеш да четеш, без да се смееш с глас) бързо се нареди сред най-търсените книги на българския пазар. В последствие романът се превърна в поредица. „Автономията????“ (2015 г.), „Май ше ни бъде…“ (2016 г.) и „Херакъл от Диви дол“ (2019 г.) разкриха нови истории, сюжети и герои от Диви дол – мистичното село, в което всеки читател открива по нещо от себе си.

През 2020 г. авторът издаде две книги. Романът „Хазарт“ за зависимостите и за това как те могат да променят посоката на човешкия живот, а сборникът „101 текста на Торлака за Биволъ“ събира публицистични текстове на автора от неговата коментарна рубрика в сайта „Биволъ“.

Най-новата книга на Стоян Николов-Торлака излезе от печат преди дни. „Разкази за маса“ отново ни отвежда в света на Диви дол и ни гарантира качествено забавление с историите на колоритните му жители.

Издателство „Попов мост“

Стоян Николов-Торлака сам  издава литературата си. „Попов мост“ е неговото издателство, което се грижи за това книгите му да видят бял свят и въпреки всички трудности, произхождащи от това сам да бъдеш отговорен за всичко, се справя с това учудващо добре. И по тиражи изпреварва доста от имената, предлагани от водещите издатели.

 

 

Десант на книгата 2021 се осъществява с подкрепата на:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.