Десант на книгата 2021 представя Габриела Цанева – автор

Издателство gabriell-e-lit е регистрирано от Габриела Цанева на 6 декември 2018 г. със запазената марка gabriell-e-lit, защитена в Патентно ведомство.

Габриела Цанева е родена в Русе. Завършва МГ „Баба Тонка”. Дипломира се като инженер-химик в ХТМУ – София и продължава образованието си като редовен докторант. Защитава дисертация, за което й е присъдена научно-образователната степен „доктор” в областта на техническите науки. Завършва право и от 20 години е адвокат в Софийска адвокатска колегия. Живее, работи и твори в София.

Пише и рисува от детските си години. Първите ѝ публикации са в сп. „Родна реч“, а по-късно във вестниците „Век 21“, „Демокрация“, „Литературен форум“, „Труд“, „Земеделско знаме“ и др. Присъствието й в интернет пространството е от 2000 г., когато издадените й книги стават част от сайта „Словото“. От 2001 г. публикува стихове в електронното списание „Литернет“, а по-късно и в други електронни периодични издания като „Литературен свят“, „Нова социална поезия“, „Нова асоциална поезия“, нейни творби присъстват в алманаси, антологии и сборници. Поддържа личен сайт и блогове с авторски творби в областта на литературата и изобразителното изкуство.

От 2003 г. е член на Сдружението на българските писатели.

Автор е на 17 книги с поезия и проза, като нейни картини служат за илюстрации и художествено оформление на стихосбирките й. За първи път излага свои живописни творби на премиерата на поетичната книга „Състояния. Хайга” /изд. „Изток-Запад”, С., 2013/, състояла се през м. юни 2014 г. в Столична библиотека. Месец по-късно картините са изложени и в РБ „Любен Каравелов”.

 

 

Десант на книгата 2021 се осъществява с подкрепата на:

Един коментар за “Десант на книгата 2021 представя Габриела Цанева – автор”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.