Десант на книгата 2021 представя издателство gabriell-e-lit

Издателство gabriell-e-lit е регистрирано от Габриела Цанева на 6 декември 2018 г. със запазената марка gabriell-e-lit, защитена в Патентно ведомство.

Още с възникването му се ражда идеята за създаване на периодично издание за литература и визуални изкуства и сайт, които да популяризират творчеството на съвременни автори – поети, писатели и художници.

През м. януари 2019 г. списание „Картини с думи и багри” получава своите ISSN номера като печатно и като онлайн издание.

През март 2019 г. в РБ „Любен Каравелов” са представени сайтът „Арт платформа gabriell-e-lit” и пилотният брой 0/2018 на списанието, а през юни с. г. в Столична библиотека е премиерата на „Картини с думи и багри” с неговия брой 1/2019 г. Оттогава списанието излиза редовно с периодичност четири печатни броя годишно, като в онлайн изданието ежедневно се публикуват творби, част от които не са включени в печатното издание.

През ноември 2019 г. в Клуб „Журналист“ са представени брой 2/2019 и брой 3/2019.

До настоящия момент със знака на издателство gabriell-e-lit са излезли 37 заглавия в печатен и/или електронен формат на 13 автора – поезия, белетристика, литературни сборници, документално-художествена и публицистична литература.

 

 

Десант на книгата 2021 се осъществява с подкрепата на:

Един коментар за “Десант на книгата 2021 представя издателство gabriell-e-lit”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.