Десант на книгата 2021 представя Георги Атанасов – автор

Десант на книгата 2021 представя Георги Атанасов – автор

Георги Атанасов е роден в София, България. Определя себе си като част от „Изгубеното поколение на прехода“. Преход, който според него не е завършил, а в някои аспекти дори още не е започнал. Чувства се излъган от управлението на страната до момента и му е мъчно, най-вече за уронените морални устои и вяра на българите вследствие на тоталитарния режим.

От дете е увлечен от света на книгите и чете с интерес произведенията на Жул Верн, Хърбърт Уелс, Карл Май, Джани Родари, Джек Лондон и др.

Георги се интересува от изкуството в различните му проявления. Сред хобитата му са фотографията и планинските преходи. Печелил е дипломи и награди от национални и международни фотографски изложби. В свободните моменти чете и изучава чужди езици (в момента немски) и е на мнение, че книгата и авторът намират читателя, а не обратното.
„По пътя към…“ е неговият дебютен сборник.

Резюме на книгата – Автор Десислава Сивилова:

Сборникът „По пътя към…“ е пътешествие. Едновременно навътре към себе си и навън, към Вселената.
Разказите в него са колкото разнолики, толкова и подчинени на една обща нишка: стремежа да надникнат отвъд всекидневното, да надвият рутината, да ни тласнат да преоткрием необятните светове във и около нас. Да ни разбудят и разтърсят.

Да разтворят очите, умовете и сърцата ни, за да поемем и ние, всеки по своя Път. Авторът изследва множество творчески форми, от класическа приказка през магически (или съвсем реален) реализъм до закачки в духа на Луис Карол. Той размива границите между реалност и фантазия, съществуващо и пожелателно. За да ни открие не просто един, а цял лабиринт от пътища. Къде ли ще ни отведат те?

 

 

Десант на книгата 2021 се осъществява с подкрепата на:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.