Десант на книгата 2021 представя „Алитеа“ – издателство
Десант на книгата 2021 представя „Алитеа“ – издателство

Издателство за млади автори. Легализирани преводи от гръцки език. Издаване на книги от нови, прохождащи автори. Редакторски и преводачески услуги.

Издателство „Алитеа“ има честа да издаде досега няколко книги на българския автор Николай Илчевски: „Ръководство за половозрели безделници“,  „Металургия на думите“, „Пловдив най най най“, „Записки от селската кръчма“, „Репортажи от нищото“ и последните му две – „Кукумяв“ и „Следа от самодива“.

Този автор е явление в нашата литература заради темите, които разработва, и заради невероятния стил, неповторим в своята неочаквана образност, богатството на езика и осезаемото чувство за отговорност пред своя читател.

От хумористичното разглеждане на човешките отношения, в „Ръководство за половозрели безделници“, през прекрасния стил на „Металургия на думите“ – до неочакваните по своята аналитичност и любов към българското в сборниците разкази „Записки от селската кръчма“ и „Репортажи от нищото“ , Николай Илчевски експериментира във формата и проблемите, които разглежда.

Независимо обаче от тематичното разнообразие в творчеството му, при него трайно остава една основна – темата за малкия човек и проекцията му в големия свят.

Десант на книгата 2021 се осъществява с подкрепата на:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.